Ylä-Savo ja kelkkaurat

YLÄ-SAVO

Ylä-Savo on luonnon läheinen turvallinen alue keskellä Suomea. Alue sijaitsee merkittävien liikenneyhteyksien solmukohdassa, Helsinkiin ja napapiirille on melkein sama matka. Tänne on helppo tulla joka suunnasta, Kuopion lentokenttäkin on vain tunnin ajomatkan päässä. Lisäksi alue sijaitsee kahden suomalaisen suurvesistön, Saimaan ja Päijänteen, vedenjakajalla.  

Käy tutustumassa alueen palveluihin internetosoitteessa; http://www.iisalmijatienoot.fi/

 

KELKKAREITIT- ja URAT

Alueella on monia reittejä ja uria, joista voit valita mieluisimman. Kehitämme alueen maanomistajien, harrastajien, yritysten ja viranomaisten kanssa reitti- ja uraverkostoa koko ajan, tavoitteena on saada alueelle  yhteinäinen, turvallinen, hyvin merkitty ja matkailu käyttöön sopiva verkosto joka on yhteydessä ympäristökuntien vastaaviin.

Yhdistyksen ylläpidossa olevia uria kunnostetaan yhdistyksen varoin ja yhteistyökumppaneiden avustuksilla sekä talkoovoimin aktiivisten jäsenten toimesta. Yhteensä kerhomme ylläpidossa on käyttöönotettuja  uria tällä hetkellä n. 60 km. Alueen reittien ja urien yhteismäärä on tällä hetkellä n. x km.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä ylläpidossamme olevien urien hoitoon kaksi kelkalla vedettävää lanaa jotka ovat vapaasti kaikkien alueemme jäsenten käytössä.

Ylä-Savon alueen viralliset kelkkareitit löytyvät osoitteesta, mutta ne eivät ole tällä hetkellä  ajantasalla. Päivityspyyntö on lähetty Infokartan ylläpidolle.

http://www.infokartta.fi/infogis-psavo/


Y-SMoKen ylläpitämät kelkkaurat löytyvät osoitteesta ja ovat ajantasalla.

http://www.kelkkareitit.fi/

 

Uusinta tietoa kehitteillä olevista sekä nykyisistä kelkkareiteistä ja urista löydät parhaiten oheisista valikoista. Ilmoitamme näistä myöskin sivuston keskustelupalstalla ja Facebook sivustoltamme.

 

Huom!

Ethän poikkea merkityltä uralta koska se saattaa aiheuttaa koko kelkkauran sulkemisen joko kokonaan tai määräajaksi!!!