Keskustelu

« aihelistaan

Ajo kelkkauralla


 • nimimerkki

  Sähköpyöräiliä

  28.3.2023 klo 09:36
  Niinkuin otsikkokin kertoo onko ok jos ja kun ajan sähköpyörällä moottorikelkkaURALLA lumien aikaan? Poliisilta kysytty eivätkä nähneet tähän estettä. Ja kun ei nyt ole täydellistä päivitettyä tietoa/karttaa niin mistä mihin asti iisalmesta pääsee kelkkaURIA pitkin sonkajärven, vieremän ja lapinlahden suuntiin?

 • nimimerkki

  Puheenjohtaja

  28.3.2023 klo 11:09
  Hei,

  Ensinnäkin meidän tulee erotella kelkkareitti sekä kelkkaura. Viralliset kelkkareitit, kuten reitti Iisalmesta Lapinlahdelle ja Sonkajärvelle, ovat ainoastaan moottorikelkkojen käyttöön, vuoden lumipeitteisenä aikana. Tämä muutos tuli lakiin itseasiassa viime vuonna, eli siellä ei saa liikku muulla kuin moottorikelkalla. Ei edes hiihtämällä tai koiravaljakolla. Tässä on luonnollisesta takana turvallisuusnäkökulma.
  Iisalmesta Vieremälle ja siitä ylöspäin kyseessä on kuitenkin kerhomme kelkkaura, jonka käytöstä olemme sopineet maanomistajien kanssa. Uralla liikutaan moottorikelkalla meidän luvalla, mutta maastopyöräily taas on jokamiehen oikeus, jota ei urilla ole rajoitettu. Kukaan ei siis käytännössä voi kieltää kelkkaurilla sähköpyöräilyä, mutta onko se turvallista, niin on taas toinen kysymys. Pyytäisin välttämään pyöräilyä, varsinkin jos siitä jää vähänkään jälkeä reittiin. Sähköpyörän tai mopon jättämät urat ovat hengenvaarallisia kelkkailijoille.

  Ystävällisin terveisin
  Juhani Niiranen
  Puheenjohtaja Y-Smoker ry.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Ajo kelkkauralla