Keskustelu

« aihelistaan

leimunmutkassa kelkkailijat ajaa kevyenliikenteen väylällä


 • nimimerkki

  Kävelijä peltosalmi

  27.1.2023 klo 12:35
  Miksi kelkkailijat ajaa kevyenliikenteen väylää leimunmutkassa kun videossanne reitti kulkee tien vieressä asian olen vienyt poliisille ja kuvaan jatkossa kelkat ja ilmoitan poliisille tämä on ollut heiltä pyyntö

 • nimimerkki

  kuvaan myös minäkin

  28.1.2023 klo 07:16
  2 vkohta ei toteudu kyseisessä paikassa.ja kivirannalta ajetaan myös kävelytietä koko matka metsä suojaa ajajia valvonnlata mutta olkaa liikkujat valppaina kuvtkaa ja poliisille kuvat

  Tiellä moottorikelkalla ajaminen on tarkasti säädeltyä

  Moottorikelkalla ei saa ajaa tiellä, tiealueella, jalkakäytävällä, suojatiellä, pyörätiellä, eikä tien pientareella. Tiealueeksi katsotaan tien pientareet ja tiealue rajoittuu vielä kahden metrin etäisyydelle tien vierellä olevan ojan tai luiskan ulkosyrjästä. Tiellä ajamisen kielto siis ulottuu kauemmaksi, kuin tien aurattu osuus. Se käsittää yksinkertaistettuna tieuran lisäksi tien auratun penkan, ojan ja tien luiskan.
  Moottorikelkalla saa kuitenkin ylittää tien, jos esimerkiksi moottorikelkkaura jatkuu tien toisella puolella. Tietä saa moottorikelkalla käyttää silloin, jos moottorikelkan kuljettaminen tiealueen ulkopuolella on maaston vaikeakulkuisuuden vuoksi mahdotonta. Tyypillinen tilanne on esimerkiksi paikka, jossa käytetään siltaa sulan joen ylittämiseen. Tällöinkin on ensisijaisesti käytettävä tien auraamatonta osaa.
  Tankkauspisteelle on luvallista ajaa, mikäli tankkauspiste sijaitsee uran välittömässä läheisyydessä.
  Tiellä ajettaessa reessä ei saa olla matkustajaa.
  Metsäautotiellä saa lumipeitteen aikana ajaa moottorikelkalla, mikäli metsäautotien pitäjä on erikseen sulkenut ko. tien muilta moottorikäyttöisiltä ajoneuvoilta.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
leimunmutkassa kelkkailijat ajaa kevyenliikenteen väylällä